Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

AM EN
  • Մեր մասին
    • Ամսագիր
      • 2013-ի ամսագրեր
      • 2012-ի ամսագրեր
      • 2011-ի ամսագրեր
      • 2010-ի ամսագրեր
      • 2007-ի ամսագրեր
      • 2006-ի ամսագրեր
      • 2005-ի ամսագրեր
    • Հետադարձ կապ
      • Վերջին նորությունները
        Cannot write to text file.
        Cannot write to text file.
         
        Cannot write to text file.
        Cannot write to text file.
      • Cannot write to text file.
        Cannot write to text file.

        Բարձր ջերմաստիճաններում գործող սխեմաների կիրառումը

        Վերջ երս ԱՄՆ-ի օ դագն ացությ ան և տիե զեր ակ ան հետ ա զոտությունն երի ազ գային կենտրոնը մշակ ել է ԻՍ (նկ. 10), որը նորմ ալ գործում է ընդհուպ մինչև Ցելսիուսի 650 ջերմ աստիճ անը: ԻՍ-երի սառ եցմ ան հիմն ահ արցի լուծմ ան նպատ ակով ստեղծվ ել են տարμ եր միջոցն երª հով ացմ ան հեղուկ ային համ ակ ար գերից սկսած մինչև ԻՍ-ի պատյ անի մեջ հեղուկ օդ պարուն ակող տարողությունն երի ներկ առուցումը: Ժամ ան ակ ակից գեր ար ա գա գործ ԻՍ-երը չափ ա զանց շատ են տաք անում ª չնայ ած սառ եցնող համ ակ ար գերի միջոցով ապ ահովվում ենդրանց 50-ից 60 աշխ ատ անք ային ջերմ աստիճ անն երը (Ցելսիուսի սանդղ ակով): Սովոր ակ ան սխեմ ան երում ար դեն 80-ից 100 աստիճ անն երում առ աջ անում են լուրջ խափ անումն եր: Իսկ 100-ից ավ ելի ջերմ աստիճ անին սիլիցիում ային էլ եկտրոնիկ ան ընդհ անր ապ ես չի դիմ անում: Այդ տես անկյունից ԻՍ-ի մշակվ ած փորձն ակ ան նմուշը (նկ. 10) անգն ահ ատ ելի երևույթ է, քանի որ այն նորմ ալ գործում է մինչև 650 ջերմ աստիճ անը: Իսկ դիմ ացկունությ ան փորձ արկումն երի ընթ ացքում այն 500 ջերմ աստիճ անում անըն դհ ատ գործ ել է 1700 ժամ: Այլ հան գամ անքն երից μացի ª գաղտնիքը նաև օգտ ա գործվ ած նյութն է. մաքուր սիլիցիումի փոխ ար են կիր առվ ել է սիլիցիումի կարμի դ: Այդպիսի μարձր ջերմ աստիճ անն երի նկատմ ամμ կայուն ԻՍ-երը կարող են գտնել տարμ եր կիր առությունն երª սկսած Վեն եր ա մոլոր ակի վրա իջ եցմ ան համ ար նախ ատ եսվ ած տիե զեր ակ ան կայ անքն երից մինչև ավի ացիոն շարժիչն երի այրմ ան խցերին դրանց շատ մոտ տեղ ակ այումը:




      © 2011 Գիտության աշխարհում
      Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են
      circle
      Developed by